Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Sokeri 105g426kcal0g104.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 75g399kcal0.2g0.3g45g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g4.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3g11kcal0.6g0.3g0.7g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana756g2094kcal34.8g232.6g114g1.8g
Valittu annoskoko378g1047kcal17.4g116.3g57g0.9g
Annoskoko puolitettuna189g524kcal8.7g58.2g28.5g0.5g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472