Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g19g73kcal0g18.2g0g0g
Maizena maissitärkkelys7.5g26kcal0.1g6.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5g19kcal0.9g0.5g1.1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Vadelma 75g31kcal0.7g3.1g0.6g2.8g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g68g84kcal3.4g11.3g2.8g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki94g53kcal8g4.7g0.2g0g
Vispikerma Flora 20%63g138kcal1.9g3.1g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana758g1015kcal42g105.6g43g9.2g
Valittu annoskoko379g508kcal21g52.8g21.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna190g254kcal10.5g26.4g10.8g2.3g
Arvot/100g100g134kcal5.5g13.9g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618