Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1197g1508kcal131.7g3.6g107.7g0g
Sokeri 509g2065kcal0g508.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 584g2003kcal59.5g408.5g7g20.4g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl399g1357kcal8g12g139.7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 798g642kcal3.4g137g1.4g12.9g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Sokeri 40g162kcal0g39.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g15812kcal409g2291.8g511.6g67g
Valittu annoskoko3780g7906kcal204.5g1145.9g255.8g33.5g
Annoskoko puolitettuna1890g3953kcal102.3g573g127.9g16.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148