Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl54g488kcal0g0g54.2g0g
Vesi1807g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g40g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1843g6324kcal187.8g1290.1g22.1g64.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g13623kcal375.6g2580.2g152.6g129g
Valittu annoskoko3780g6812kcal187.8g1290.1g76.3g64.5g
Annoskoko puolitettuna1890g3406kcal93.9g645.1g38.2g32.3g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263