Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g300g60kcal3.9g9g0.6g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas300g840kcal57g0g66g0g
Porkkana 630g206kcal3.9g35g1.3g16.1g
Linssi, vihreä, go green360g1217kcal104.4g205.2g3.6g109.8g
Lanttu 690g199kcal6.9g31.7g2.1g12.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g5044kcal352.2g561.8g147.2g276.6g
Valittu annoskoko3780g2522kcal176.1g280.9g73.6g138.3g
Annoskoko puolitettuna1890g1261kcal88.1g140.5g36.8g69.2g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009