Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1756g574kcal10.9g97.6g3.5g44.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1261g960kcal23.7g195.4g2.5g12.6g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio 33g101kcal3.1g4.5g7.8g0.5g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Basilika, kuivattu 4.5g12kcal0.6g0.9g0.2g1.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 90g156kcal6.8g2.1g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7560g4057kcal123.2g672.8g57g135.2g
Valittu annoskoko3780g2029kcal61.6g336.4g28.5g67.6g
Annoskoko puolitettuna1890g1014kcal30.8g168.2g14.3g33.8g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242