Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1200g1512kcal132g3.6g108g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2007kcal59.6g409.5g7g20.5g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 800g643kcal3.4g137.4g1.4g13g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7578g15849kcal409.8g2297.4g512.8g67.6g
Valittu annoskoko3789g7925kcal204.9g1148.7g256.4g33.8g
Annoskoko puolitettuna1895g3962kcal102.5g574.4g128.2g16.9g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148