Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g78g47kcal1.2g10.1g0.1g0.7g
Bataatti, kuorittu 56g45kcal0.9g9.4g0g1.7g
Porkkanaraaste 200g90g24kcal0.5g4.8g0.2g2.2g
Lanttu 83g24kcal0.8g3.8g0.2g1.5g
Palsternakka 73g46kcal0.4g8.6g0.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g373kcal7.6g73.4g1.6g18.8g
Valittu annoskoko380g187kcal3.8g36.7g0.8g9.4g
Annoskoko puolitettuna190g93kcal1.9g18.4g0.4g4.7g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513