Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)750g5400kcal0g0g600g0g
Sokeri 642g2606kcal0g641.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 36g133kcal6.7g4g7.8g10.9g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.7g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g750g2310kcal33g547.5g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 180g61kcal5.5g8.8g0.2g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 420g178kcal41.2g1.7g0.4g0g
Sokeri 144g585kcal0g143.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7584g28300kcal338g3879.6g1235.6g77g
Valittu annoskoko3792g14150kcal169g1939.8g617.8g38.5g
Annoskoko puolitettuna1896g7075kcal84.5g969.9g308.9g19.3g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060