Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 442g1793kcal0g441.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 338g1160kcal34.5g236.7g4.1g11.8g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%690g414kcal22.1g49g13.8g0g
Kananmuna kuoreton 759g1083kcal94.9g2.3g77.8g0g
Korppujauho 259g948kcal27.1g193.8g2.7g13.7g
Manteli 242g1488kcal58.1g15.9g130.4g17.4g
Leivinjauhe 35g61kcal1.8g13g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g55kcal0g13.7g0g0g
Kardemumma, annos 2g14g43kcal1.5g9.4g1g3.9g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen690g1242kcal2.8g296.7g1.4g15.9g
Sokerivesikuorrutus 311g1061kcal0g261.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7584g18694kcal485.6g3066g462.4g125.8g
Valittu annoskoko3792g9347kcal242.8g1533g231.2g62.9g
Annoskoko puolitettuna1896g4674kcal121.4g766.5g115.6g31.5g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663