Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.4g10kcal0.5g0g0.8g0g
Sinappi 0.8g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Rypsiöljy 30g269kcal0g0g30.4g0g
Viinietikka 2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g562kcal1g0.4g62.6g0.2g
Valittu annoskoko38g281kcal0.5g0.2g31.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna19g141kcal0.3g0.1g15.7g0.1g
Arvot/100g100g741kcal1.3g0.5g82.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868