Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)16g5kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 6.6g20kcal0g4.9g0g0g
Vehnälese 0.9g2.1kcal0.1g0.1g0g0.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.7g14kcal0.4g2.9g0.1g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g153kcal4.2g31.4g0.4g2.8g
Valittu annoskoko38g77kcal2.1g15.7g0.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna19g38kcal1.1g7.9g0.1g0.7g
Arvot/100g100g201kcal5.5g41.3g0.5g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881