Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.2kcal0.4g0g0.3g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g3.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g8.8g5.7kcal1g0.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g8.1g28kcal1g5.8g0.2g0.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana76g220kcal5g32g8g0.4g
Valittu annoskoko38g110kcal2.5g16g4g0.2g
Annoskoko puolitettuna19g55kcal1.3g8g2g0.1g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.9g10.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329