Ohrarieska

Sekoita nopeasti puuhaarukalla todella kylmään veteen suola ja hienot ohrajauhot(rieskajauho) taikinaksi.

Ripottele leivinpöydälle vehnäjäuhoja (niitä käytetään ainoastaan leivinpöydälle) ja aika notkea taikina siihen.

Jaa taikina samantien 12 tasakokoiseen palaan.

Kaulitse paloista ohuita (n. 4mm) rieskoja.

Pistele haarukalla.

Paista kuumassa(300) uunissa n.2 min. (Pintaan tulee tummia täpliä)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Sirkkisl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohrajauho 18g60kcal1.5g11.7g0.4g1.4g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.8g6.4kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana77g132kcal3.4g25.8g0.8g3g
Valittu annoskoko39g66kcal1.7g12.9g0.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna19g33kcal0.9g6.5g0.2g0.8g
Arvot/100g100g172kcal4.4g33.5g1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96425