Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali14g2.9kcal0.2g0.5g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi5.5g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g11g19kcal2.2g0g1.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.5g2.2kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana77g52kcal5g1.8g2.6g1g
Valittu annoskoko39g26kcal2.5g0.9g1.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna19g13kcal1.3g0.5g0.7g0.3g
Arvot/100g100g67kcal6.5g2.3g3.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241