Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 3.7g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Herkkusieni 2.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kiinankaali raaka 100g3.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Voi 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Paprika, punainen0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g0.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4.2kcal0g0g0.4g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g1.2g2.9kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana77g27kcal1g2.2g1.2g0.8g
Valittu annoskoko39g14kcal0.5g1.1g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna19g7kcal0.3g0.6g0.3g0.2g
Arvot/100g100g35kcal1.3g2.9g1.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416