Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g4.1g7.8kcal0.1g0.2g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.2g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.5g1.5kcal0g0g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.2g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkoviini makea 3.3g3.2kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 11g24kcal1.9g0g1.9g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 3.8g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Lehtiselleri 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Voi 0.8g6kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana77g101kcal4.2g2.4g7.8g0.2g
Valittu annoskoko39g51kcal2.1g1.2g3.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna19g25kcal1.1g0.6g2g0.1g
Arvot/100g100g131kcal5.4g3.1g10.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165