Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.1g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.8g7.1kcal0g1.8g0g0g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 18g7.8kcal0g1.7g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.3g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.1g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Kananmuna kuoreton 2.4g3.4kcal0.3g0g0.2g0g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g210kcal3g20.6g12g2g
Valittu annoskoko39g105kcal1.5g10.3g6g1g
Annoskoko puolitettuna20g53kcal0.8g5.2g3g0.5g
Arvot/100g100g270kcal3.9g26.5g15.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918