Helppo leipä uunissa

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.

Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.

Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.

Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.

Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.

Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.

Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.

Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Marinoli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi233g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g4.2g2.5kcal0.5g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g297kcal8.8g60.5g1g3g
Hiivaleipävehnäjauho 55g179kcal6.7g32.6g1.5g3g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g956kcal32g186.2g5g12g
Valittu annoskoko380g478kcal16g93.1g2.5g6g
Annoskoko puolitettuna190g239kcal8g46.6g1.3g3g
Arvot/100g100g126kcal4.2g24.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=323943