Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 182g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g23g74kcal2.6g14.2g0.6g2.8g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 4.5g13kcal0.7g1.2g0.2g1.7g
Vehnälese 5g11kcal0.7g0.8g0.2g1.9g
Ruisjauho (Rainbow)17g53kcal1.7g10.4g0.4g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g98g1.7g4.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g1349kcal40g254.2g13.6g27.2g
Valittu annoskoko380g675kcal20g127.1g6.8g13.6g
Annoskoko puolitettuna190g337kcal10g63.6g3.4g6.8g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885