Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 73g529kcal0.9g0.3g59.2g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)94g567kcal8.1g17.8g51.1g12.2g
Sokeri 89g359kcal0g88.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu75g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g18.9g0.3g0.9g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön21g149kcal1.7g1.9g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g3589kcal43.6g256.6g266.2g26.2g
Valittu annoskoko380g1795kcal21.8g128.3g133.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna190g897kcal10.9g64.2g66.6g6.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571