Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 34g96kcal5.2g0.1g8.4g0g
Sinappi 8.4g11kcal0.4g1.2g0.5g0.1g
Rypsiöljy 304g2688kcal0g0g304g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g5.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 3.4g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g5621kcal12g5.6g626g2g
Valittu annoskoko380g2810kcal6g2.8g313g1g
Annoskoko puolitettuna190g1405kcal3g1.4g156.5g0.5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868