PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 44g19kcal4.3g0.2g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g69g27kcal3.1g3.8g0.1g0.7g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g84g59kcal10g3.3g0.4g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g67g26kcal0.3g4.5g0.3g1.7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss50g17kcal0.5g2.1g0.4g1.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen67g22kcal2.2g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g340kcal40.8g34.4g2.4g8.6g
Valittu annoskoko380g170kcal20.4g17.2g1.2g4.3g
Annoskoko puolitettuna190g85kcal10.2g8.6g0.6g2.2g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209