Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g98g91kcal2.4g12.8g3.2g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Mustikka metsä- 67g30kcal0.3g4.3g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g1874kcal30.2g264g73.6g9.6g
Valittu annoskoko380g937kcal15.1g132g36.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna190g469kcal7.6g66g18.4g2.4g
Arvot/100g100g247kcal4g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308