Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki125g80kcal13.7g5.2g0.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.5g0.5kcal0g0.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta14g62kcal5.4g0g4.5g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Manteli 105g647kcal25.3g6.9g56.7g7.6g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 18g57kcal5.1g1.2g3.5g5.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 14g94kcal3.8g1g8.1g1.7g
KauraKuitunen (Hirvelä)15g18kcal1g2.3g0.5g10.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana761g2322kcal127.6g35.6g184g49.6g
Valittu annoskoko381g1161kcal63.8g17.8g92g24.8g
Annoskoko puolitettuna190g581kcal31.9g8.9g46g12.4g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385