Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Sipuli 440g133kcal5.5g21.1g0.9g7.5g
Kasvisliemikuutio 800g2437kcal76g108g188g12.8g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Basilika, tuore60g24kcal1.9g3g0.5g2.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g400g1008kcal64g6.4g80g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7600g9157kcal352.6g630.2g548.6g152.6g
Valittu annoskoko3800g4579kcal176.3g315.1g274.3g76.3g
Annoskoko puolitettuna1900g2289kcal88.2g157.6g137.2g38.2g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484