Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1165g536kcal37.3g55.9g17.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g140g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.6g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 932g3199kcal95g652.5g11.2g32.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1398g4894kcal167.8g964.8g26.6g69.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g140g1259kcal0g0g139.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g19925kcal600.2g3383.6g390.2g205g
Valittu annoskoko3808g9963kcal300.1g1691.8g195.1g102.5g
Annoskoko puolitettuna1904g4981kcal150.1g845.9g97.6g51.3g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481