Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1131g306kcal14.7g54.3g2.3g19.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Rypsiöljy 19g170kcal0g0g19.2g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g121kcal3.6g24.6g0.4g1.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g38g83kcal5.3g8.2g3.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 2557g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g1461kcal50.2g196.4g50.4g41.6g
Valittu annoskoko3808g731kcal25.1g98.2g25.2g20.8g
Annoskoko puolitettuna1904g365kcal12.6g49.1g12.6g10.4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330