Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g1397g6428kcal83.8g628.8g405.3g14g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g105g409kcal0.2g101.7g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)349g1118kcal38.4g220.1g9.8g41.9g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen140g559kcal9.8g2.8g55.9g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1817g701kcal2.9g148.2g1.6g27.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g18429kcal270.2g2203.2g945.2g166.2g
Valittu annoskoko3808g9215kcal135.1g1101.6g472.6g83.1g
Annoskoko puolitettuna1904g4607kcal67.6g550.8g236.3g41.6g
Arvot/100g100g242kcal3.5g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96751