Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1239g1724kcal137.6g5g128.9g0g
Sokeri 237g960kcal0g236.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 254g870kcal25.8g177.4g3g8.9g
Perunajauho 1dl=70g282g944kcal0.3g231g0g0g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore56g14kcal0g5.1g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1690g2704kcal121.7g270.4g118.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g28g81kcal0.3g15.8g0g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g14673kcal573.8g1899.2g500.4g40.8g
Valittu annoskoko3808g7337kcal286.9g949.6g250.2g20.4g
Annoskoko puolitettuna1904g3668kcal143.5g474.8g125.1g10.2g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179