Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g70g260kcal6.1g53.4g2.6g2.8g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä47g36kcal3.1g7.5g0.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.1g2.5kcal0.1g0.6g0g0.1g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kiinankaali 62g13kcal1g1.4g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Soijakastike4.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0g
Kanaliemi laimennettu 47g4.6kcal0.1g0.2g0.4g0g
Katkarapu 78g53kcal11.3g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana762g1006kcal53g129g32.4g7.6g
Valittu annoskoko381g503kcal26.5g64.5g16.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna191g251kcal13.3g32.3g8.1g1.9g
Arvot/100g100g132kcal7g16.9g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305943