Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Sokeri 74g301kcal0g74g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos92g311kcal2.3g74.1g0.5g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g44g314kcal0.4g0.4g34.9g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 58g50kcal1.8g2.6g3.5g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.6kcal0g1.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana763g2230kcal21g337.8g87.2g0g
Valittu annoskoko382g1115kcal10.5g168.9g43.6g0g
Annoskoko puolitettuna191g558kcal5.3g84.5g21.8g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813