Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Sokeri 37g152kcal0g37.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g10g36kcal0.4g8.3g0.1g0.3g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g8.8g29kcal0g7.2g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5.8g22kcal1.1g0.6g1.3g1.8g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA59g94kcal4.3g9.4g4.1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g44g234kcal2.1g22.8g14g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl117g421kcal2.3g3.2g44.4g0g
Sokeri 18g71kcal0g17.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g15g5.8kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana763g2340kcal36.4g223.2g141g4.4g
Valittu annoskoko381g1170kcal18.2g111.6g70.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna191g585kcal9.1g55.8g35.3g1.1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.3g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905