Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 240g1308kcal2.1g1.2g146.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu144g181kcal15.8g0.4g13g0g
Vehnäjauho puolikarkea 480g1647kcal48.9g336g5.8g16.8g
Voi 60% rasvaa 120g654kcal1.1g0.6g73.2g0g
Sokeri360g1462kcal0g359.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2400g926kcal3.8g195.8g2.2g36g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g12355kcal143.4g1787.2g481.2g105.6g
Valittu annoskoko3816g6177kcal71.7g893.6g240.6g52.8g
Annoskoko puolitettuna1908g3089kcal35.9g446.8g120.3g26.4g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557