Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2166g3090kcal270.8g6.5g222g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 361g1167kcal104.7g25.3g72.2g110.5g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit722g2888kcal288.8g115.5g144.4g108.3g
Voi, 1 tl, 5 g181g1318kcal1.8g1.8g144.4g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 361g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g16988kcal1334g311.8g1166g437.8g
Valittu annoskoko3816g8494kcal667g155.9g583g218.9g
Annoskoko puolitettuna1908g4247kcal333.5g78g291.5g109.5g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700