Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g33g119kcal14.9g13.2g2g0g
Kaurahiutale 240g899kcal34.8g136.9g17.5g24g
Vehnäjauho puolikarkea 781g2678kcal79.5g546.4g9.4g27.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 991g3012kcal86.7g548.9g18.8g137.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl270g2432kcal0g0g270.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g18281kcal431.8g2490.8g635.8g378g
Valittu annoskoko3816g9140kcal215.9g1245.4g317.9g189g
Annoskoko puolitettuna1908g4570kcal108g622.7g159g94.5g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417