Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 120g449kcal17.4g68.3g8.8g12g
Vehnälese 120g274kcal16g18.5g5.4g45g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Hermesetas-jauhe36g104kcal0.4g20.1g0g14.4g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g30g87kcal0.4g16.8g0g12g
Vanilliinisokeri, teelusikka24g96kcal0g23.7g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton60g192kcal13.8g6.3g12.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 150g502kcal0.1g122.3g0.1g2.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1949g643kcal64.3g95.5g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g600g959kcal25.8g95.9g51.6g1.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 210g89kcal20.6g0.8g0.2g0g
Liivatelehti, gelatiini39g136kcal33.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g7780kcal447g978.2g191g173.6g
Valittu annoskoko3816g3890kcal223.5g489.1g95.5g86.8g
Annoskoko puolitettuna1908g1945kcal111.8g244.6g47.8g43.4g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258