Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 359g2607kcal4.3g1.4g292.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai747g2616kcal89.7g530.6g15.7g22.4g
Sokeri 367g1488kcal0g366.1g0g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.4g0g0.1g
Ruokasooda 14g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 288g86kcal8.3g10.3g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Raparperi 862g290kcal6g47.4g0.9g12.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 288g380kcal7.6g9.2g34.5g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g359g216kcal35.9g15.5g1.1g0g
Sokeri 244g992kcal0g244.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 158g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g86kcal0g21.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g18364kcal364.4g2532.4g737.8g69.2g
Valittu annoskoko3816g9182kcal182.2g1266.2g368.9g34.6g
Annoskoko puolitettuna1908g4591kcal91.1g633.1g184.5g17.3g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574