Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)2544g18317kcal2.5g2.5g2035.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 727g2071kcal112.7g1.5g181.7g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)545g109kcal0g35.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7632g40993kcal230.4g78.8g4433.8g0g
Valittu annoskoko3816g20496kcal115.2g39.4g2216.9g0g
Annoskoko puolitettuna1908g10248kcal57.6g19.7g1108.5g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435