Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali215g45kcal2.6g7.3g0.4g4.5g
Viinietikka 9g1.9kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Sokeri11g44kcal0g10.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g54g12kcal0.5g2.4g0g1.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.7g1.8kcal0.1g0.1g0g0.3g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana765g256kcal6.4g41.2g5.8g12g
Valittu annoskoko383g128kcal3.2g20.6g2.9g6g
Annoskoko puolitettuna191g64kcal1.6g10.3g1.5g3g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649