Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)25g95kcal0.1g1.6g10g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g174kcal5.2g35.5g0.6g1.8g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys31g109kcal0.2g27.2g0g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.6g0.2kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g94g321kcal15.1g0g28.6g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)9g36kcal0g0.6g3.7g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g94g35kcal8.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana765g1786kcal58g190.4g85.8g3.6g
Valittu annoskoko382g893kcal29g95.2g42.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna191g447kcal14.5g47.6g21.5g0.9g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922