Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste208g52kcal5.2g6.2g1g5g
Kuohukerma,valio,2dl83g283kcal1.7g2.5g29.1g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g42g102kcal5.8g1g8.3g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g21g32kcal1.7g0.9g2.4g0.1g
Arkijuusto, Valio [330kcal]29g96kcal7.9g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana765g1130kcal44.6g21.2g95.6g10.2g
Valittu annoskoko383g565kcal22.3g10.6g47.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna191g282kcal11.2g5.3g23.9g2.6g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226