Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut601g601kcal138.1g0g5.4g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g667g1735kcal42g24.7g166.8g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)834g459kcal158.5g33.4g33.4g5g
Sitruunamehu (Limmi)75g18kcal0.2g1.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L334g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen934g240kcal8.4g43g3.7g18.7g
Chili paprika punainen50g20kcal1g4.5g0g0g
Purjosipuli 300g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Juokseva hunaja 250g25g80kcal0.3g19.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7640g6442kcal707.8g267.2g419.8g60g
Valittu annoskoko3820g3221kcal353.9g133.6g209.9g30g
Annoskoko puolitettuna1910g1611kcal177g66.8g105g15g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809