Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha933g1548kcal177.2g0g93.3g0g
Sipuli 257g78kcal3.2g12.3g0.5g4.4g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Porkkana 303g99kcal1.9g16.9g0.6g7.7g
Lehtiselleri 175g22kcal2g1.9g0.3g1.7g
Tomaattimurska 1866g549kcal10.4g98.9g3.7g35.4g
Punaviini 280g197kcal0.9g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7644g5006kcal392.6g264.2g197g98.8g
Valittu annoskoko3822g2503kcal196.3g132.1g98.5g49.4g
Annoskoko puolitettuna1911g1252kcal98.2g66.1g49.3g24.7g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216