Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g877g2770kcal197.2g21.9g210.4g0g
Nauris 1157g317kcal11.6g48.6g3.5g22g
Porkkana, keskikokoinen 65g701g196kcal4.2g41.7g1.4g17.5g
Punajuuri 877g336kcal8.8g60.5g1.8g21.9g
Oliiviöljy 140g1240kcal0g0g140.3g0g
Hunaja 70g232kcal0.4g56.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7644g10184kcal444.4g458.8g714.8g122.8g
Valittu annoskoko3822g5092kcal222.2g229.4g357.4g61.4g
Annoskoko puolitettuna1911g2546kcal111.1g114.7g178.7g30.7g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877