Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl80g272kcal11.2g44.8g5.4g8.8g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.7g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Nautajauheliha 15%800g1640kcal144g0g120g0g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Riisi puuroutuva 255g873kcal15.5g192.8g1.8g5.9g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml250g375kcal5g6.3g37.5g0g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Valkopippuri 2g5.7kcal0.2g0.8g0g0.5g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7650g13298kcal653.4g1616g451g104.8g
Valittu annoskoko3825g6649kcal326.7g808g225.5g52.4g
Annoskoko puolitettuna1913g3325kcal163.4g404g112.8g26.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420