Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen600g154kcal5.4g27.6g2.4g12g
Ketsuppi, Heinz108g111kcal1g26g0.1g1.3g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso24g67kcal1.9g11.8g1.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g420g407kcal19.3g63.8g1.7g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1200g288kcal14.4g43.2g1.2g0g
Purjosipuli 150g34kcal2.7g3.6g0.3g3.2g
Oltermanni, perinteinen90g324kcal22.5g0g26.1g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g15g10kcal0.1g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7656g6845kcal593.2g366.6g307g39.4g
Valittu annoskoko3828g3422kcal296.6g183.3g153.5g19.7g
Annoskoko puolitettuna1914g1711kcal148.3g91.7g76.8g9.9g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795