Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green29g95kcal7g14.3g0.3g3.5g
Peruna, vanha, kuorittu 88g67kcal1.6g13.6g0.2g0.9g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g146g51kcal2.3g10.1g0.1g2g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g29g107kcal7.6g17.3g0.7g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana767g749kcal38.4g116.8g11g20g
Valittu annoskoko383g375kcal19.2g58.4g5.5g10g
Annoskoko puolitettuna192g187kcal9.6g29.2g2.8g5g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313