Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 45g399kcal0g0g45.1g0g
Täysjyväriisi 677g2266kcal41g482.7g4.7g50.1g
Valkoviini kuiva 226g155kcal0.7g1.4g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 2255g209kcal6.5g9.2g16.2g1.1g
Katkarapu 338g231kcal48.8g0g3.7g0g
Herne 135g93kcal6.8g12.7g0.5g4.2g
Parmesaani raaste, Somerfield68g263kcal22.3g0.1g19.2g0.1g
Oivariini, 60 (100g)23g124kcal0.2g0.2g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7668g7516kcal254.4g1019g206g113.4g
Valittu annoskoko3834g3758kcal127.2g509.5g103g56.7g
Annoskoko puolitettuna1917g1879kcal63.6g254.8g51.5g28.4g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354