Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g2157g669kcal26.7g157.2g4.3g66.9g
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Peruna, keskikokoinen 60g539g324kcal8.1g70.1g0.5g4.9g
Oliiviöljy 97g858kcal0g0g97.1g0g
Ruokakerma 5%, Valio539g351kcal8.1g22.6g27g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g22g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Valkopippuri 2.2g6.1kcal0.2g0.9g0g0.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7668g4711kcal101.8g553.4g259.8g161.4g
Valittu annoskoko3834g2356kcal50.9g276.7g129.9g80.7g
Annoskoko puolitettuna1917g1178kcal25.5g138.4g65g40.4g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297